Experts om samen met uw team, tot het beste resultaat te komen.

Toekomstbestendige, duurzame en integrale oplossingen.

U wilt altijd uw concurrentie een stapje voor blijven. Hiervoor moet u snel en adequaat omgaan met de bedrijfsuitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd. De juiste kennis en ervaring is hierbij cruciaal en kan het verschil maken. Maak kennis met de consultants van FMI ImProvia. Zij hebben de expertise die u nodig heeft op het gebied van veiligheid, certificering, automatisering en kwaliteit. Ze kijken naar uw vraagstelling én denken twee stappen vooruit. Om zo, samen met uw team, tot het beste resultaat te komen. 

Til uw productieproces naar een hoger plan

Kostenreductie, efficiencyverbetering, een hogere productieoutput, of het introduceren van nieuwe producten: productiebedrijven staan voor veel uitdagingen om de concurrentie een stap voor te blijven. Geldt dat ook voor uw productieproces? En wilt u uw vraag eens voorleggen aan een team van experts? Meld u dan nu aan voor een online één-op-één sessie met ons expertpanel.

Onze diensten

 • Productie Automatisering

  De veranderende wereld en het toenemende belang van technologische innovaties maken het steeds complexer om de concurrentie een stap voor te blijven. Hiervoor moet u snel en adequaat omgaan met de bedrijfsuitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd. Als producent in de maakindustrie ben je hierbij sterk afhankelijk van techniek. Techniek moet niet alleen werken, het moet je onderscheiden van je concurrent. Want daar waar je sneller, slimmer of goedkoper kunt produceren, zit de winst. De juiste kennis en ervaring is hierbij cruciaal en kan het verschil maken.

 • Project & Engineering Management

  Al vanaf de oprichting is FMI ImProvia actief in het succesvol managen van complexe technische projecten in de infra en industrie.

 • Machineveiligheid CE

  Om de veiligheid van machines en producten te waarborgen moeten deze voldoen aan de EU-richtlijnen. Alles draait daarbij om de balans tussen veiligheid, techniek en budget. FMI ImProvia heeft ervaren specialisten die het certificaat Certified Machinery Safety Expert (CMSE®) hebben behaald. Allemaal hebben ze ruime ervaring met mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische systemen en industriële automatisering. Ze zijn experts zijn op het gebied van machineveiligheid en CE-markering voor zowel nieuwbouw als upgrading en aanpassing van bestaande machines.

 • Explosieveiligheid & ATEX

  Explosiegevaar kan zich in alle omgevingen voordoen waar brandbare gassen, vloeistoffen of poeders worden gebruikt. Een poeder, gas, nevel of damp kan - gemengd met zuurstof uit de lucht - een explosieve atmosfeer vormen, waarbij het kleinste vonkje desastreuze gevolgen kan hebben. Om dit gevaar in te perken moeten de elektrische én mechanische componenten van de installaties in deze omgevingen voldoen aan de ATEX-richtlijn.

 • Kwaliteit & Veiligheid

  Organisaties die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan realiseren hogere rendementen dan bedrijven die hier geen tot weinig aandacht aan besteden. Dit is geen fabeltje, maar een feit. Zorg voor kwaliteit en veiligheid biedt nog meer voordelen: het beperkt (ver)storingen, faalkosten en ongevallen, het verlaagt de kosten die daarmee gepaard gaan, het verhoogt de productiviteit en resultaat en het waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

 • Kennismanagement

  Ongestructureerde informatie zonder toegevoegde waarde leidt tot ergernissen en frustraties. Ons doel is uw bedrijfsinformatie en -processen te optimaliseren met ‘Lean’ oplossingen, door middel van kennismanagement. Zo heeft u direct de juiste procedure bij de hand om probleemloos onderhoud uit te voeren of storingen op te lossen levert continuïteit van de bedrijfsvoering op. Met behulp van kennismanagement bouwt u actief aan (bedrijfs)kennis en vaardigheden en dus ook aan de prestaties van medewerkers.

Strategisch advies voor slimme industriële automatisering

FMI ImProvia IP&A (Industriële Projecten & Automatisering) biedt strategisch advies voor industriële automatisering en verzorgt ook implementatie. IP&A onderscheidt zich met zijn multidisciplinaire aanpak en focus op het voortraject. Het succes van een project staat of valt met een grondige kwalificatie van de oplossing, zo blijkt uit een dubbelinterview met de directeur en de business developer. “Samen slaan wij de brug tussen klantvraag en technische oplossing. We nemen de vraag achter de vraag van onze opdrachtgever als uitgangspunt en kunnen hem van a tot z adviseren.”

Robin Keizer - Directeur Engineering Services & Consultancy

Project in de kijker

Live
technology.