Als Consultant Engineer aan de slag bij Smart Industry Solutions

Anton de Moor noemt zijn werk als Junior Consultant bij FMI ImProvia ‘leerzaam’, ‘divers’ en ‘uitdagend’. Het is zijn eerste baan sinds hij vorig jaar afstudeerde op Strategic Management aan de universiteit van Tilburg. Voor de businessunit Smart Industry Solutions houdt hij zich onder andere bezig met Business Development. “Het sociale aspect is belangrijk op de werkvloer.”

Het leven neemt soms een onverwachte wending, weet Anton uit ervaring. Vorig jaar werd de 24-jarige Tilburger benaderd door een recruitmentbureau. Even later had hij een sollicitatiegesprek in Breda. En sinds september werkt hij dus als Junior Consultant bij FMI ImProvia. 

“Ik was me na mijn afstuderen nog aan het oriënteren. Ik wist nog niet goed wat ik ging doen toen ik van het recruitmentbureau de vacature van FMI ImProvia onder ogen kreeg”, zegt hij. “De functie stond me meteen aan, omdat die is gericht op het verbeteren en optimaliseren van technische processen vanuit bedrijfskundig oogpunt. Dat sluit naadloos aan op mijn achtergrond in Technische Bedrijfskunde.” 

Terugblikkend op zijn eerste halfjaar is de praktijk misschien nog wel beter dan de functieomschrijving deed vermoeden, verzekert Anton. “Het leuke is dat ik veel bedrijven van binnenuit mag zien. Ik krijg er een kijkje in de keuken. Van aardappelverwerker tot machinebouwer en van metaalbewerker tot producent van printplaten. Superleerzaam en precies wat ik zocht.” 

Warm welkom

Daarnaast zorgde een warm welkom ervoor dat hij zich in Breda meteen op zijn gemak voelde. Anton: “Het was leuk al die gezichten te zien en iedereen te leren kennen. We hadden een introductiedag met alle nieuwe medewerkers. Onze CEO Ronald van Gerwen gaf een presentatie, we hoorden over HR-zaken en veiligheid op de werkvloer; alles was goed georganiseerd. Er hangt een fijne sfeer. Je proeft de Brabantse gezelligheid.”

Anton is weliswaar een Zeeuw, maar hij kent die gezelligheid maar al te goed. Dat komt door zijn studiejaren in Tilburg. Hij noemt het ‘prettig te merken dat het in Breda ook goed zit’. “Het sociale aspect is belangrijk op de werkvloer. Mijn collega’s zijn gezellige mensen. Dat maakt het fijn werken.” 

Dat is mooi meegenomen natuurlijk, maar zijn werkgever verlangt tegelijkertijd een grote inzet en betrokkenheid. Smart Industry Solutions is een relatief jonge business unit die zijn potentie nog volop aan het verkennen en uitbouwen is. 

Meer klanten

Zo moeten er nog meer klanten binnengehaald worden, weet Anton. “Ik heb daarom Business Development opgepakt. Daarnaast voer ik heel graag projecten uit. Mijn doel voor het eerste jaar is een project binnenhalen en dat kunnen uitvoeren bij een klant.”

Verder heeft Anton ook een eigen, meer idealistisch doel voor ogen. “Ik zou graag duurzaamheid verweven in het werk, hou me er graag mee bezig. In zekere mate zit dat ook in mijn functie. Mij is gevraagd om uit te zoeken wat er in de technieksector speelt op het gebied van duurzaamheid en hoe we dat in ons werk kunnen verweven. Dat is een heel interessant vraagstuk. Je merkt dat er in de technieksector op dat vlak nog winst te behalen is.”

Opleiding

Dat laatste geldt ook op persoonlijk vlak, weet Anton. Daarom is hij onlangs begonnen aan een opleiding Lean Six Sigma Green Belt voor procesverbetering. “Daarna ben ik gecertificeerd om verbetertrajecten zelfstandig uit te voeren en procesoptimalisatieprojecten tot een goed einde te brengen. Mooi dat ik van FMI ImProvia de kans krijg om deze training te doen en aan mijn cv toe te voegen. Hopelijk wordt het een katalysator voor het krijgen van projecten.”