Klimaatstreepjescode laat urgentie zien om stappen te zetten naar een duurzaam productiesysteem

Om de urgentie van de langjarige trend van temperaturen onder de aandacht te brengen, bedacht klimaatwetenschapper Ed Hawkins de klimaatstreepjescode. Deze code laat de opwarming van het klimaat zien. Het is noodzakelijk gebleken ons met nieuwe manieren van denken en doen aan te passen aan de nu al merkbare en toekomstige gevolgen van de klimaatveranderingen.

Effect klimaatstreepjescode op productiebedrijven

De klimaatstreepjescode bewijst dat visualisatie van data een krachtige manier is om informatie over te brengen. Deze code laat zowel de jaar-op jaar variaties als de opwarming van het klimaat goed zien. Per jaar zien we de op de klimaatvisualisatie de kleur van de streepjescode steeds warmer worden. Dit staat inherent aan de opwarming van het klimaat. De opwarming in Nederland ligt wel twee keer hoger dan het wereldgemiddelde. Bekend is dat Nederland een grootverbruiker van energie is door de relatief veel en zware industrie. De noodzaak is dus groot om de verregaande negatieve klimaatveranderingseffecten wereldwijd te voorkomen. Bedrijven hebben elk een eigen verantwoordelijkheid en daar speelt de maakindustrie een grote rol in. 

Maak gratis gebruik van de Sustainability Scan 

De maakindustrie kan op diverse manieren betekenisvol zijn ten behoeve van klimaatverandering. Het begint bij de implementatie van een duurzaam productiesysteem. Dit zorgt voor een kostenbesparende en efficiëntere productie. Dat is in het belang van veel bedrijven, maar duurzaam produceren is ook belangrijk om de concurrent voor te blijven. Wilt u ook weten waar uw organisatie staat met betrekking tot een duurzaam productiesysteem? En in hoeverre duurzaamheid en efficiëntie in productie samengaan? Ontdek in slechts 5 minuten waar kansen voor uw organisatie liggen. Vul de QuickScan in en ontvang gratis en vrijblijvend advies.