FMI ImProvia is een fijne werkgever

Martijn Luijckx koos drie jaar geleden voor FMI ImProvia omdat hij meer, en andere, uitdagingen zocht.

“Na mijn mbo-opleiding Werktuigbouwkunde heb ik een hbo-opleiding richting Mechatronica gedaan. Ik bleef werken als lead electrical engineer bij het bedrijf waar ik ben afgestudeerd, maar wilde me graag verder ontwikkelen. Een oud-collega die al bij FMI ImProvia werkte heeft mij hier in contact gebracht. Het is heel anders dan ik gewend was: er zijn veel mogelijkheden om aan verschillende opdrachten te kunnen werken, al dan niet op detacheringsbasis. Afhankelijk van het aanbod van projecten kun je ook zelf je voorkeuren aangeven. Het was bijvoorbeeld mijn ambitie om meer met productielijnen te doen en inmiddels heb ik al een aantal van die projecten gedaan.”

Bijzondere projecten

In drie jaar tijd heeft Martijn al aan bijzondere projecten gewerkt. “Sommige blijven je natuurlijk meer bij dan andere. Mijn allereerste uitdaging bijvoorbeeld was bij een zinkfabriek waar een compleet nieuwe productielijn werd gebouwd, wat ik samen met mijn collega’s heb aangepakt. De productie zou daardoor verveelvoudigen, maar dat had ook implicaties voor de energiebehoefte. Dat was wel even een andere schaal dan ik gewend was, tot wel 11 megawatt aan vermogen. Maar ik heb ook meegewerkt aan een softwareconversie bij de Rotterdamse metro, een bijzonder project omdat het zo herkenbaar is. En op dit moment ben ik projectleider van een haalbaarheidsstudie die vanuit ons zusterbedrijf ExRobotics is gestart naar een robot die door industriële pijpleidingen kan klimmen om inspecties te doen. Het eerste prototype staat nu; echt een heel gaaf project.”

FMI ImProvia is een fijne werkgever

Naast de uitdagende projecten vindt Martijn ook dat FMI ImProvia als werkgever zeer prettig is. “Er is veel ruimte voor opleidingen en trainingen. Zo ben ik bijvoorbeeld persoonlijk CMSE-gecertificeerd voor machineveiligheid en kan ik volgens de NEN3140-norm als installatieverantwoordelijke worden aangewezen. Maar ook op andere vlakken is FMI ImProvia een fijne werkgever, met veel aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Zo is er een vitaliteitsbudget en vult het bedrijf het aanvullend geboorteverlof voor partners - dat door de overheid voor 70% wordt doorbetaald – gedeeltelijk aan tot 100%. Binnenkort word ik vader en ik vind het fijn dat ik daarvan gebruik kan maken.”