Antonios Vouzavalis
Antonios Vouzavalis, mechanical engineer. In 1994 geboren in Griekenland en in 2018 naar Nederland gekomen om zijn studie af te ronden en werk te vinden.
Antonios, vertel eens over je start in Nederland en bij FMI ImProvia
Na het behalen van mijn Master Sustainable Energy Technology aan Twente University ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf waarin ik mezelf kan uitdagen. Ik had in Twente voor mijn afstuderen een aantal mooie projecten gedaan en voelde dat er in deze richting veel nieuws te leren valt. Zo heb ik meegewerkt aan een simulatieprogramma van elektrisch rijdende auto’s. We hebben onderzocht welke politieke, financiële en technische factoren de haalbaarheid kunnen beïnvloeden.
En als je dan al in de hoek van het opladen van accu’s zit, dan is de stap naar een bedrijf als Super B in Hengelo niet zo groot meer. Zij onderzoeken de toepassing van hoogwaardige lithium batterijen in voertuigen en apparaten. Een prachtig bedrijf om een stage te mogen doen. Al die kennis zal ik in mijn carrière beslist kunnen toepassen.
En dus kon ik met deze ervaring en kennis op 1 juni 2021 starten bij FMI ImProvia. Ik heb sindsdien aan diverse projecten mogen werken. Over de manier waarop ik ben ontvangen en hoe de mensen hier met me omgaan, ben ik zeer verrast. Ze zijn allemaal heel collegiaal en geven je alle kans om het bedrijf te ontdekken en je passie te ontwikkelen.
Geen spijt van mijn emigratie
Ik heb ooit de sprong gewaagd om in Nederland werk te zoeken vanwege de financiële zekerheid die ik in Griekenland niet kon krijgen. Ook wist ik dat in Nederland de mogelijkheden om door te groeien in de techniek buitengewoon ideaal zijn. En sinds ik nu dus inderdaad bij een werkgever als FMI ImProvia werk, voel ik me hierin sterk bevestigd.
Vanaf dag 1 al, waarin ik een warm welkom heb gekregen, voelde ik me thuis in de organisatie. Terwijl ik echt geen idee had wat het bedrijf precies van me verwachtte. Ik merkte meteen dat ze blij waren met mijn aanwezigheid en me op alle fronten wilden ondersteunen. Ze doen hun best om elke medewerker gelukkig te maken. Voor mij zijn de sociaals events die ze organiseren om je te laten integreren in het bedrijf geweldig ondersteunend. Je gaat dan toch op een andere manier met je collega’s om. Het worden min of meer vrienden van je.
Als je een fout maakt wordt niet meteen met de vinger naar je gewezen
Toen ik mijn eerste project mocht doen was iedereen even begripvol. Je mocht fouten maken, want daarvan kon je leren. Er werd niet met de vinger naar je gewezen. Het leerproces wordt je volledig gegund. Bij FMI ImProvia spreken ze van de ‘learning curve’. Als die maar in opstijgende lijn gaat, dan hebben ze alle vertrouwen in je.
Als je je comfortabel voelt en vertrouwen ervaart dan word je niet onzeker van een misser. We werken samen in een open office. Dat er geen tussenwanden zijn maakt dat we laagdrempelig met elkaar omgaan. Iedereen is benaderbaar en staat voor elkaar klaar.
ASML projecten
In dit eerste project werd ik door SolidWorks betrokken bij het ontwerpen van een Amplifier Test Table voor ASML. Mijn bijdrage aan het ontwerp alsmede de kennis van elektrotechniek van mijn collega’s hebben geleid tot een bevredigende output. Dit bijzondere project was de ideale manier voor mij om thuis te raken in de werkwijze bij FMI ImProvia, maar ook in die van ASML. Zowel bij het ontwerp als later bij het testen met speciale procedures ben ik uitstekend begeleid.
Toen dit project eenmaal was geslaagd werd ik betrokken bij projecten zoals de Laser allignment tool en de Delta Pressure Qualification Tool.
FMI ImProvia laat je breed ontwikkelen als je wilt
Als mechanical engineer heb ik bij ASML ook op heel andere terreinen bijdragen geleverd. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan het ontwerp van trappen. Trappen? Ja, ASML heeft verplaatsbare trappen nodig om de stations te kunnen bedienen die zich op enkele meters hoogte bevinden. De bestaande trappen voldeden niet langer aan de eisen op het gebied van hoogte en praktische zaken ter plaatse zoals storage van de trap. Er was een reeks aan eisen gesteld op ergonomisch gebied en uiteraard moest de stabiliteit in orde zijn. Zo moet één persoon de trap kunnen plaatsen en verplaatsen. Ik heb op de tekentafel een nieuw product gecreëerd dat momenteel wordt geproduceerd. Het zal voldoen aan alle eisen.
‘Inmiddels werk ik bijna 8 maanden bij FMI ImProvia en ik heb al aan minstens vier projecten gewerkt, je verveelt je geen minuut’
Tot op heden heb ik aan diverse projecten mogen meewerken. Momenteel zit ik bij de afdeling die voor ASML apparatuur ontwikkeld voor een nieuwe chips lijn.
Dummy’s maken, testen en trainingen geven – mijn nieuwe uitdaging!
Omdat bij FMI ImProvia geen enkel product de deur uitgaat zonder getest te worden, zet ik de proefopstellingen in elkaar. Ik ben kritisch op de bouw van de machine en dummy’s zijn beslist zeer compleet. Soms worden ook opstellingen gemaakt voor trainingsdoeleinden. Op die manier kunnen medewerkers van onze klanten alvast oefenen met de machine voordat zij er zelf op hun locatie mee gaan werken.
Ik barst van de ambitie om bijvoorbeeld voor klanten als ASML nog meer projecten te doen. Het werk wat ik tot nu toe mocht doen was beslist zeer uitdagend en boeiend. Dat heb ik vooral te danken aan de rust en ruimte die ik binnen FMI ImProvia heb gekregen om aan de projecten te werken. Ik weet zeker dat de veelzijdigheid in mijn werk zal behouden. En ik ben ervan overtuigd dat ik zal mogen blijven rekenen op ondersteuning van mijn collega’s.
FMI ImProvia voelt als een warm bad, we werken hard maar er is ook tijd voor social events. Ik wil nog lang aanblijven.