Engineering services

Flexibele in-house engineering.

Engineering waarmee je de toekomst tegemoet kunt.

Techniek is altijd in beweging. Houdt u het liefst uw focus op R&D en productontwikkeling? Wilt u de pieken in de projectdynamiek opvangen op de momenten dat dat het hardst nodig is of mist u specifieke kennis die nodig is voor de continuïteit van uw project? Met multidisciplinaire expertise en jarenlange ervaring is FMI ImProvia dé strategische en flexibele partner voor de engineering van totale projecten, productie-engineering of bij kennis- of capaciteitsbehoefte. Als verlengstuk van uw organisatie maken onze engineeringteams uw ontwikkeling mogelijk.

Engineering expertise die het verschil maakt

Om de concurrentie een stapje voor te kunnen blijven moet u snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Dat vraagt flexibiliteit, wendbaarheid en innovatief organiseren. Hierbij kan een strategische en flexibele partner voor de engineering van totale projecten, productie-engineering of kennis- of capaciteitsbehoefte het verschil maken. Met multidisciplinaire expertise en jarenlange ervaring is FMI ImProvia hét verlengstuk van uw organisatie en maken onze engineers uw ontwikkeling mogelijk. Of het engineeringsproces nu vanuit één van onze kantoren (in-house), bij u op locatie (on-site) of als farm-out oplossing uitgevoerd wordt: onze experts verzekeren u van relevante flexibele capaciteit, kennis, schaalgrootte en slagkracht.

Engineers met ervaring en kennis van zaken

Onze engineers beleven techniek, zijn betrokken bij het succes van onze klanten en leveren al jaren fantastische ontwerpoplossingen door gebruik en integratie van de nieuwste technologieën. Ons team van engineers werkt professioneel, nauwkeurig en volgens een gestructureerde projectaanpak met een gedegen proces – waardoor ze reproduceerbaar kwaliteit leveren. Wij staan naast onze klanten op een flexibele en efficiënte manier, vanaf het eerste idee tot en met de uiteindelijke validatie. Waar nodig werken onze engineers volgens uw eigen kwaliteitssystemen.

Gedreven door techniek, gericht op resultaat

Ons uitgangspunt is de overtuiging dat techniek niet alleen moet werken, maar u ook moet onderscheiden van de concurrent. Om dat verschil te maken, zijn engineers nodig die gedreven zijn door techniek en gericht zijn op het resultaat dat u nodig heeft. We bieden onze engineers een podium voor hun expertise en maken techniek aantrekkelijk. Zo behalen we successen die een impact hebben op de maatschappij en waarmee onze klant de toekomst tegemoet kan. Want de toekomst, die bouwen we vandaag.

Diversiteit aan expertises beschikbaar

Onze engineeringscapaciteit bestaat uit een overtuigende en succesvolle mix van allrounders en specialisten. Engineers die brede kennis opgedaan hebben bij diverse projecten, in verschillende branches en in wisselende teams. En specialisten die dagelijks hun diepgaande kennis combineren met het vermogen om vanuit een ander perspectief te analyseren. Dat biedt voor onze opdrachtgevers veel toegevoegde waarde.  We ontwerpen machines en installaties die functioneel, betrouwbaar, veilig én kostenefficiënt zijn, waarbij onze expertisevelden de hightech, robotica, machinebouw zijn. Door deze diversiteit in vakdiscipline, branchekennis en ervaring kunnen wij continu werken aan betere en innovatieve oplossingen die tegemoet komen aan de steeds hogere eisen die de maatschappij stelt aan technische installaties. In een wereld vol technische mogelijkheden maken wij voor onze klanten het onmogelijke mogelijk.

Whitepaper machineveiligheid

Elke nieuwe machine die de machinebouwer aflevert moet voldoen aan de Machinerichtlijn (CE) en bij gebruik geldt ook de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbo). Maar hoe zit het bij modificatie? Is dan een nieuwe, tijdrovende en dure, CE-markering vereist of is een wijziging onder Arbo-wetgeving afdoende?

Het antwoord op deze én andere vragen lees je in onze whitepaper machineveiligheid.

Marcel de Folter - Manager Engineering Services

Overzicht

  • Industrie

    In de huidige maatschappij biedt innovatieve technologie oplossingen voor elk probleem voor alle sectoren. 

  • Energie

    Om de CO2 uitstoot te reduceren en een duurzamer energienetwerk te creëren zijn nieuwe energiebronnen in ontwikkeling.

  • Water

    Modern waterbeheer vereist geavanceerde technologieën en een duurzame strategie.