Machineveiligheid, een pragmatische aanpak bij modificatie

Elke nieuwe machine die de machinebouwer aflevert moet voldoen aan de Machinerichtlijn (CE) en bij gebruik geldt ook de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbo). Maar hoe zit het bij modificatie? 

 

Whitepaper machineveiligheid

Elke nieuwe machine die de machinebouwer aflevert moet voldoen aan de Machinerichtlijn (CE) en bij gebruik geldt ook de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbo). Maar hoe zit het bij modificatie? Is dan een nieuwe, tijdrovende en dure, CE-markering vereist of is een wijziging onder Arbo-wetgeving afdoende? En wat is nodig bij een koppeling van machines? Volstaan de afzonderlijke CE-stickers of is een nieuwe, overkoepelende CE-sticker vereist?

De Whitepaper Machineveiligheid, een pragmatische aanpak bij modificatie van FMI ImProvia verkent het grijze gebied tussen CE en Arbo bij wijzigingen aan een machine en begint met een introductie van de richtlijnen. Na een schets van de probleemstelling met bijbehorende dilemma’s volgen handvatten voor een pragmatische aanpak die machineveiligheid benadert vanuit het redelijkheidsprincipe. Alles draait daarbij om de balans tussen veiligheid, techniek en budget.

Dit document ontvangen? Vraag het aan via onderstaand formulier of neem contact met ons op via onderstaande gegevens. 

Stuur mij de whitepaper over Machineveiligheid, een pragmatische aanpak bij modificatie

Meer weten? Neem contact op!

FMI ImProvia beschikt over experts op het gebied van machineveiligheid in de maakindustrie. Heeft u vragen over machineveiligheid of heeft u een andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met Rob Dobbelaar of Paul van Noort of bel 088-55 04 300.