Markten

Infratechniek.

De infratechniek staat niet stil.

Infratechniek

Communicatie en integratie van IT in verkeersmanagementsystemen, renovatie van verouderde infra en verduurzaming maken de infratechniek met de dag complexer - maar ook beter en veiliger. Innovaties om de infrastructuur nog beter en efficiënter te maken zijn nodig om mobiliteit te verbeteren.

Onze technisch specialisten staan u graag bij om aan de slimme weg van de toekomst te werken. Ze hebben een bewezen reputatie in ontwerp van technische installaties voor wegen, tunnels, sluizen en bruggen. Ze tillen uw project naar een hoger plan met expertise, engineering services en projectmanagement. 

Expertisegebieden

 • Electrical Engineering

  De continuïteit van productie, mobiliteit en beschikbaarheid staat of valt met de juiste inrichting van elektrotechnische installaties. Of het nu gaat om een productielijn, infra-kunstwerk, weg-systeem of hoogspanning station: elektriciteit is cruciaal.

  Werken als Electrical Engineering

 • Mechanical Engineering

  Mechanical Engineers zijn een onmisbare schakel in productontwikkeling, productinnovatie en machinebouw. Van transportsystemen tot complexe productiemachines: mechanica is de basis van goede én veilige operatie van de machine. 

 • Industriële automatisering en software Engineering

  Machines bouwen, technische installaties aanleggen en systemen integreren is één, maar een betrouwbare en veilige operatie staat of valt met juiste software. Voor complexe machines, productielijnen of infra-projecten als bruggen en sluizen is de besturingstechniek essentieel.

 • Productie Automatisering

  De veranderende wereld en het toenemende belang van technologische innovaties maken het steeds complexer om de concurrentie een stap voor te blijven. Hiervoor moet u snel en adequaat omgaan met de bedrijfsuitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd. Als producent in de maakindustrie ben je hierbij sterk afhankelijk van techniek. Techniek moet niet alleen werken, het moet je onderscheiden van je concurrent. Want daar waar je sneller, slimmer of goedkoper kunt produceren, zit de winst. De juiste kennis en ervaring is hierbij cruciaal en kan het verschil maken.

 • Project & Engineering Management

  Al vanaf de oprichting is FMI ImProvia actief in het succesvol managen van complexe technische projecten in de infra en industrie.

 • Machineveiligheid CE

  Om de veiligheid van machines en producten te waarborgen moeten deze voldoen aan de EU-richtlijnen. Alles draait daarbij om de balans tussen veiligheid, techniek en budget. FMI ImProvia heeft ervaren specialisten die het certificaat Certified Machinery Safety Expert (CMSE®) hebben behaald. Allemaal hebben ze ruime ervaring met mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische systemen en industriële automatisering. Ze zijn experts zijn op het gebied van machineveiligheid en CE-markering voor zowel nieuwbouw als upgrading en aanpassing van bestaande machines.

 • Explosieveiligheid & ATEX

  Explosiegevaar kan zich in alle omgevingen voordoen waar brandbare gassen, vloeistoffen of poeders worden gebruikt. Een poeder, gas, nevel of damp kan - gemengd met zuurstof uit de lucht - een explosieve atmosfeer vormen, waarbij het kleinste vonkje desastreuze gevolgen kan hebben. Om dit gevaar in te perken moeten de elektrische én mechanische componenten van de installaties in deze omgevingen voldoen aan de ATEX-richtlijn.

 • Kwaliteit & Veiligheid

  Organisaties die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan realiseren hogere rendementen dan bedrijven die hier geen tot weinig aandacht aan besteden. Dit is geen fabeltje, maar een feit. Zorg voor kwaliteit en veiligheid biedt nog meer voordelen: het beperkt (ver)storingen, faalkosten en ongevallen, het verlaagt de kosten die daarmee gepaard gaan, het verhoogt de productiviteit en resultaat en het waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

 • Kennismanagement

  Ongestructureerde informatie zonder toegevoegde waarde leidt tot ergernissen en frustraties. Ons doel is uw bedrijfsinformatie en -processen te optimaliseren met ‘Lean’ oplossingen, door middel van kennismanagement. Zo heeft u direct de juiste procedure bij de hand om probleemloos onderhoud uit te voeren of storingen op te lossen levert continuïteit van de bedrijfsvoering op. Met behulp van kennismanagement bouwt u actief aan (bedrijfs)kennis en vaardigheden en dus ook aan de prestaties van medewerkers.

 • Accurate Handling Systems

  Challenge of this project was the increase of product output and decrease of product cost within a high accurate 24/7 production environment.

 • High Precision Assembly

  In the development from manual production to full automation the customer asked us to develop an assembly and validation solution for the production of industrial flow meters.

 • Robotic Handling

  Raw turned and milled gear shafts are placed in metal crates for passing through a hardening oven.

 • Vision

  The new design of rooftop windows in cars required an inline inspection of print failures.

 • Measurement

  Automated assembly of tile arrays for X-ray detectors.

 • High end Packaging

  Enable transport of wafer clamping module from supplier to ASML and from ASML to customer.

 • Qualification Tools

  Qualify extremely thin pellicles measuring deflection at low delta pressures in an ultra-clean environment.

 • Accurate Handling Systems

  De uitdaging van dit project bestond uit het verhogen van de productiviteit en het verlagen van de productkosten in een 24/7-precisieproductieomgeving.

 • High Precision Assembly

  Bij de overstap van handmatige productie naar volledige automatisering vroeg de klant ons om een assemblage- en validatieoplossing te ontwikkelen voor de productie van industriële flowmeters.

 • Robotic Handling

  Gedraaide en gefreesde tandwielassen worden in metalen kratten geplaatst om door een hardingsoven te gaan.

 • Vision

  Een nieuw ontwerp van open daken voor auto's vereiste een inline inspectie van printfouten.

 • Measurement

  Geautomatiseerde assemblage van tegelmatrixen voor röntgendetectoren.

 • High end packaging

  Transportgereedschap voor transport van Wafer Clamps van de leverancier naar ASML en van ASML naar de klant.

 • Qualification Tools

  Het beoordelen van extreem dunne maskerdeklagen door de doorbuiging ervan te meten bij lage drukverschillen in een ultraschone omgeving.

 • Na één maand in dienst

  Jeroen blikt terug op zijn eerste maand bij FMI ImProvia. Hij neemt je mee in zijn welkom en werkzaamheden. Daarnaast kijkt hij naar de toekomst bij FMI ImProvia. 

 • Data Driven Automation

  Om toekomstbestendig te blijven, moeten we slimmer, veiliger en duurzamer werken. Wij gebruiken geavanceerde technologieën zoals Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Cloud computing en Big Data Analyse om industriële processen en systemen te optimaliseren. Want daar waar we vandaag investeren in de techniek van morgen, zit winst en continuïteit. Met onze domeinkennis en technologische know-how leveren wij intelligente oplossingen waarmee bedrijven hun efficiëntie kunnen verhogen, kosten kunnen verlagen en kwaliteit kunnen verbeteren. 

Heeft u extra capaciteit nodig?
Onze engineers zijn snel inzetbaar