De afstudeerstage van Tim

In zijn vierdejaar van de opleiding Mechatronica heeft Virgo-lid Tim van Olphen zijn afstudeerstage bij FMI ImProvia gelopen. Lees hier het interview dat tijdens zijn stage is afgenomen!

De stage van Tim

Tim, kun je wat over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Tim van Olphen, ik ben 25 jaar oud. Samen met mijn ouders woon ik in Breda. Op dit moment zit ik in het vierde leerjaar van mijn opleiding Mechatronica. Ik kom dus afstuderen bij FMI ImProvia.

Wat is je eerste indruk van FMI ImProvia?
FMI ImProvia is een leuk bedrijf. Van  een werknemer bij FM ImProvia, hoorde ik dat hier aan leuke projecten gewerkt wordt, vandaar mijn interesse in FMI ImProvia. Er hangt hier een leuke, prettige sfeer. Je voelt je gelijk op je gemak.

Wat ga je precies bij FMI ImProvia doen?
Tijdens mijn stage mag ik aan de slag met de SnakeRobot. ExRobotics heeft deze ontworpen en ik ga hem in elkaar zetten. Daarnaast help ik mee met de programmering en besturing van de robot. Eerst start ik met het verzamelen van de juiste onderdelen. Vervolgens ga ik verder met het elektrisch ontwerp, dat moet worden afgemaakt. Het is dan tijd om van alle componenten één geheel te maken, het in elkaar zetten van de SnakeRobot dus. We kunnen de aansturing van de robot dan programmeren. Tot slot gaan we aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een testopstelling.

Wat zou je bij FMI ImProvia graag willen leren?
Het verbeteren van een stukje projectmanagement spreekt mij aan. In principe komt dit bij mijn opdracht al naar voren. Daarnaast zou ik meer ervaring op willen doen met programmeren, hier ben ik erg benieuwd naar. Op persoonlijk vlak zou ik wat meer leiding willen nemen in projecten. Bij FMI ImProvia is er in ieder geval genoeg ruimte om te leren.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Natuurlijk naar het eindresultaat van de SnakeRobot, hetgeen waar we de komende tijd naar toe gaan werken en waar je hier jezelf constant voor aan het inzetten bent. Daarnaast kijk ik uiteraard uit naar het afstuderen, na mijn studie wil ik namelijk in het werkveld aan de slag.