Joint Venture FMI ImProvia Group

FMI en ImProvia bundelen krachten. Joint venture biedt complete life cycle, van system engineering tot en met service

Breda, november 2020

FMI en ImProvia hebben de krachten gebundeld in een nieuwe joint venture: FMI ImProvia Group B.V. In de joint venture worden de complete ImProvia Group en de FMI engineering- en productieautomatiserings-activiteiten ondergebracht.

Door de joint venture ontstaat een organisatie van meer dan 200 medewerkers, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. De joint venture gaat zich richten op de volledige waardeketen, van consultancy, engineering en realisatie tot en met installatie en service van tools, modules en complete machines voor de energie, infra en industrie. Met in het bijzonder een focus op hightech en productie omgevingen.

De joint venture is een vervolg op de eerdere gezamenlijke activiteiten. In 2014 is, door zowel FMI als ImProvia, een doorstart mogelijk gemaakt van HKW engineering in Hoofddorp. Vanaf dat moment werken de bedrijven al nauw samen. Onder de leiding van de nieuwe CEO, Ronald van Gerwen worden de activiteiten van FMI in Drachten, Best en Aken en de activiteiten van ImProvia en ÆVO Breda, Hoofddorp, Halsteren, Poznan en Piła in marktbenadering en commercialiteit gebundeld.

“Hierdoor ontstaat er een multidisciplinair ingenieursbureau en machinebouwer waarin niet alleen de capaciteit groeit maar ook het portfolio aan klanten, competenties en activiteiten toeneemt” aldus van Gerwen.

Ook de eigenaren Peter van de Goorberg, René de Keijzer, Jurgen Spies en Iwan de Waard zien veel toekomst in de joint venture. ‘Samen kunnen we de complete life cycle aanbieden, van ontwerp tot en met service’, aldus de Keijzer.

Van de Goorberg hierover: “De joint venture tussen de ontwikkelings- en ontwerpactiviteiten van ImProvia en FMI zal nieuwe en uitdagende kansen creëren voor al onze stakeholders, van onze mensen tot aan onze klanten. We zullen groeien in kennis, vaardigheden, ervaring en aanwezigheid. ”