Smart Industry, wat is onze visie?

We zitten midden in de vierde industriële revolutie, ook wel Smart Industry of Industry 4.0 genoemd. Waar in de eerste drie revoluties respectievelijk de stoommachine, de gloeilamp en de televisie ontstonden, zijn de hoofdrolspelers van de huidige revolutie niet altijd even tastbaar. Het gaat nu om data, gegevensuitwisseling en connectiviteit. Niettemin bieden de nieuwe technologieën meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij gelukkig wel!

Wat bijvoorbeeld te denken van Artificial Intelligence, kortweg AI? De superslimme, bij scholieren razend populaire digitale tekstgenerator ChatGPT kan een voorloper zijn van een artificiële softwaregenerator, een innovatie met een disruptive potentie. Dit is een mooi voorbeeld van hoe geavanceerd deze technologie al is.
 
Of hoe kan het Internet of Things (IoT) voordelen bieden in de industrie? Het IoT is een gigantisch netwerk van ‘dingen’ die via sensoren en software verbonden zijn aan elkaar.
Denk ook andere mogelijkheden zoals  slimme productierobots, zelfregulerende productielijnen voor auto’s, AGV’s en zelfrijdende auto’s

Innovatieve methoden en technieken
Dit is nog maar het begin. In de nabije toekomst zullen steeds meer Industry 4.0-applicaties ingezet worden in de industrie. Zoals Predictive Maintenance, 3D object- en vormherkenning en het detecteren van afwijkingen bij producten, ook bij producten met organische diversiteit. En verder: real-time data streaming en analyse en presenteren van data op dashboards, 3D-positionering, autonome inspectie-robots en nog veel meer. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methoden en technieken als Cloud technology, Cybersecurity, Digital Twin, Machine Learning, Artificial Intelligence, low code, cobots, Computer Vision, Smart Sensors en meer. Niet allemaal termen die al flink zijn ingeburgerd, maar neem gerust van ons aan dat deze technieken al klaar staan voor de industrie.

Winstgevend en toekomstbestendig blijven
Voor industriële bedrijven kan Smart Industry écht het verschil maken. Smart Industry Solutions gelooft dat bedrijven slimmer, veiliger en duurzamer moeten werken om winstgevend en toekomstbestendig te blijven. En we zijn er volledig van overtuigd dat technologische ontwikkelingen dit mogelijk maken.

Door moderne en geavanceerde technologieën zoals Industrial IoT, AI en Big Data Analyse in te zetten, kunnen bedrijven hun efficiëntie verhogen, kosten verlagen en kwaliteit verbeteren. Hoe dan? Bijvoorbeeld door meer en slimmer data te verzamelen. Zo krijg je bijvoorbeeld beter inzicht in de conditiestatus van machines, waardoor het noodzakelijke onderhoud beter en op gunstige tijden in te plannen is. Predictive maintenance noemen we dat.

Data-gedreven automatisering en procesoptimalisatie zorgt voor het snel detecteren en oplossen van problemen. Het resultaat: minder downtime en meer output, dus een hogere OEE. Maar de data-gedreven procesoptimalisatie stelt je ook in staat minder energie te verbruiken of minder afval te produceren, wat bijdraagt aan een duurzamer en efficiënter proces.

Dit heeft ook een keerzijde: met het toenemend gebruik van data en connectiviteit, neemt het risico van datamisbruik en digitale dreigingen door cyberaanvallen toe. Het is van groot belang om hiertegen een gepast cybersecuritybeleid in te richten.

Bouw je voorsprong uit
Wil je als organisatie je voorsprong op de concurrentie uitbouwen? Of gewoon slimmer werken en beter presteren? Dan is nú het moment om te investeren in digitalisering, data-gedreven automatisering en optimalisatie. Dat klinkt wellicht als een complexe operatie, maar het is goed te weten dat wij kunnen ondersteunen in de totale life cycle van digitalisering. Integrale ondersteuning, dus. Die begint bij het beoordelen van de huidige situatie. Vervolgens bepalen we de digitaliseringsstrategie, ontwerpen we de digitale blauwdruk en realiseren en implementeren we uiteindelijk een oplossing die je écht verder helpt. Daarbij houden we volgende twee zaken in de gaten. Ten eerste het realiseren van een optimale businesscase en daarnaast het creëren van toekomstbestendige oplossingen

Hiervoor creëren we op maat gemaakte oplossingen, specifiek afgestemd op de behoeftes van je organisatie. Dus niet alleen technische oplossingen, maar ook inbedding in de organisatie en aandacht voor de werkprocessen en voor de medewerkers. Tijdens zo’n proces werken we altijd nauw samen met onze klanten. Zij kunnen hun processen namelijk als geen ander beschrijven, waardoor wij ze maximaal kunnen optimaliseren. We gaan dus altijd voor het ultieme een-tweetje.

De Smart Industry-wereld is volop in ontwikkeling. Wij van Smart Industry Solutions zijn dat gelukkig ook. We blijven ons elke dag verbeteren, om onze klanten steeds de meest effectieve oplossingen te kunnen bieden. Zo helpen we bedrijven bij hun transformatie naar een slimmere, veiligere en duurzamere productieomgeving. Met revolutionaire oplossingen helpen we onze klanten om álles te halen uit de vierde industriële revolutie.