Verbinding en groei bij FMI ImProvia Engineering Professionals

FMI ImProvia Engineering Professionals onderscheidt zich met een unieke formule, zo blijkt uit een dubbelinterview met twee collega’s. Zij vertellen over de toegevoegde waarde voor opdrachtgevers, de onderlinge verbondenheid en de groeimogelijkheden voor professionals.

Koen Dankers is al meer dan twintig jaar actief in de detacheringswereld. Drie jaar geleden ging hij aan de slag bij Improvia (nu joint venture FMI ImProvia). Als directeur is hij verantwoordelijk voor de tak Engineering Professionals. Manon de Bie werkte vier jaar in sales en werving bij een detacheringsbureau. Per 1 januari kan ze bij FMI ImProvia volledig focussen op sales

Wat hebben jullie te bieden aan opdrachtgevers?

Koen: “Wij helpen klanten met engineering professionals in de disciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek en software. Dat doen we als zij een capaciteitsprobleem hebben of bewust een flexschil willen aanhouden, maar ook bij kennisvraagstukken. Als een klant bijvoorbeeld alleen mechanische mensen heeft en geen besturingsmensen, dan komen wij ingevlogen met onze specialisten.”

Manon: “Wij werken in de Infra voor overheden en aannemers, op objecten als sluizen, bruggen en tunnels, en in de Energie voor netbeheerders, op hoog- en laagspanning. In de maakindustrie bedienen we productie- en vooral maakbedrijven; denk aan grotere ondernemingen die ook eigen engineering hebben.”

Wat is jullie toegevoegde waarde?

Koen: “Onze mensen werken in principe in alle drie de markten en dat is de kracht van onze club. De ene keer maken ze bijvoorbeeld een besturing voor een sluis, de volgende keer voor een productiemachine. Zo doen ze breed kennis en ervaring op. In de teams voor de verschillende disciplines doen ze veel aan kennisuitwisseling en leren ze van elkaars projecten. Wij bieden drie complementaire disciplines en dat maakt ons onderscheidend. Ook hebben we medewerkers met een mechatronica-achtergrond, die kennis hebben van alle drie de disciplines en als systeemarchitect op een project ingezet kunnen worden. Zo bieden we onze klanten veel toegevoegde waarde.”

Hoe werken jullie als detacheringsbureau?

Koen: “Ik wil ons geen detacheringsbureau noemen. Want dat werkt reactief en gaat pas mensen zoeken uit de arbeidsmarkt als de klant met een vraag komt. Binnen FMI ImProvia zijn meer dan 200 Engineering Professionals werkzaam binnen verschillende projecten, zowel bij klanten als bij onze overige bedrijfsonderdelen. Manon: “Doordat wij de mensen al aan boord hebben, kunnen wij sneller op de vraag van de klant reageren.”

Koen: “Wij zijn wendbaar. Onze mensen zitten gemiddeld vijf tot zes maanden op een project, dus twee keer per jaar komen ze terug. Daardoor kunnen we makkelijk plannen.” Manon: “Bij detacheerders zie je vaak dat mensen na de detacheringsperiode doorstromen naar de opdrachtgever en daar een contract krijgen. Dat is bij ons niet aan de orde. 

Waarom blijven de engineering professionals FMI ImProvia trouw?

Manon: “Omdat wij voor onze mensen mooie opdrachten hebben en omdat zij niet op een vaste werkplek willen blijven zitten. Ze vinden het juist leuk om bij verschillende klanten en in verschillende sectoren werkzaam te zijn. Zo volgen ze bij ons een aantrekkelijk ontwikkelingspad. Koen: Wij bieden hun mooie projecten, veel groeimogelijkheden in salaris en in kennis met ruime opleidingsmogelijkheden. In de software bijvoorbeeld kan iemand van programmeur doorgroeien tot uiteindelijk systeemarchitect. We dagen onze mensen uit om te groeien in kennis en kunde en zorgen voor begeleiding daarbij.”

Waar zijn jullie trots op?

Koen: “Op onze engineering professionals. Wij hebben kanjers van mensen aan boord, van zeer hoog niveau, flexibel en behulpzaam. Dat maakt het voor mij ons makkelijk om ze in projecten te plaatsen, bij klanten of intern. Ook op onze cultuur, ons dna, ben ik trots. We zijn open, enorm verbonden met elkaar, werken hard en maken tijd voor leuke dingen. Ook is er, zoals gezegd, veel ruimte voor persoonlijke groei, professionele ontwikkeling, ondernemerschap en eigen meningen.” 

Manon: “In de korte tijd dat ik hier nu werk heb ik de gezelligheid, de open sfeer en de korte lijnen al ervaren waarover ik had gehoord. Er worden veel dingen georganiseerd, zoals sociale events en kennissessies; dit alles ook om verbinding te houden met de mensen die bij onze klanten werken. Inhoudelijk ben ik trots op het totaalpakket dat wij bieden voor engineering, met nu ook de toevoeging van machinebouw een stuk productie dankzij de joint venture met FMI.”

Welke groeikansen biedt de joint venture?

Koen: “Onze mensen kunnen we nu een nog breder carrièreperspectief bieden. Ze kunnen bijvoorbeeld een periode bij één van onze machinebouw locaties werkzaam zijn en vervolgens voor een project bij een klant aan de slag gaan. Ook kunnen we nu landelijke dekking verwezenlijken, doordat we bijvoorbeeld vanuit de FMI-vestiging in Drachten de propositie van engineering professionals gaan uitrollen.” Manon: “Door de schaalvergroting kunnen we onze klanten nog meer flexibiliteit bieden en onze mensen nog meer afwisseling.” Koen: “Het past in onze groeiambitie. Binnen vijf jaar willen we verdubbelen.”

FMI ImProvia

FMI ImProvia kijkt graag verder dan waar opdrachtgevers om vragen. Want alleen dan kunnen we technologie zo intelligent mogelijk inzetten en oplossingen bedenken die je business naar grote hoogten kunnen stuwen. Ingenieuze ideeën die we omzetten naar een technische architectuur waarmee je de toekomst tegemoet kunt. Want de toekomst, die bouwen we vandaag.

“Tomorrow engineered today”