De stage van Marco

In februari is Marco gestart met zijn afstudeerperiode bij FMI ImProvia voor zijn opleiding Elektrotechniek. Tijdens zijn stage gaat hij zich bezig houden met een van de projecten van ÆVO. Marco vertelt hieronder wat over zichzelf en zijn afstuderen tot nu toe. 

Mijn naam is Marco Schalk, 24 jaar oud. Samen met mijn ouders woon ik in Prinsenbeek. In mijn vrije tijd voetbal en fitness ik graag. Daarnaast bouw ik elk jaar mee met de carnavalswagen en drink ik op zijn tijd ook graag wat met vrienden.
 
Nadat ik mijn MBO Mechatronica had afgerond ben ik gestart met de HBO Elektrotechniek. We zijn nu al weer een aantal jaar verder, ik ben afgelopen februari gestart met afstuderen bij FMI ImProvia. 
 
De afgelopen weken heb ik me bezig gehouden met het elektrotechnische deel van de Michiel de Ruyterbrug. Een project dat ÆVO uitvoert. Ik vind het onwijs interessant dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, zoiets maak je niet veel mee. Voordat ik begon is het concept ontwerp van de brug al gemaakt, de ruwe schetsen lagen er dus al. Toen ik in februari startte zijn we begonnen met het uiteindelijke ontwerp. Daarbij heb ik vooral mogen ondersteunen bij de energievoorziening van de toekomstige brug. Ik heb bekeken welke componenten er voorzien moeten worden van spanning en wat voor vermogen daar voor nodig is. Ook heb ik de communicatiesystemen en facilitaire voorzieningen voor de brug uitgewerkt.
 
Na mijn afstuderen ga ik eerst lekker vakantie houden. Ik ga niet meer verder studeren, maar een baan zoeken en aan de slag met leuke projecten!