Earth Overshoot Day
22 april 2022:
Deze oplossingen dragen bij aan #MoveTheDate

Op onze issuekalender staat Earth Overshoot Day gemarkeerd. En dat is helaas geen vrolijk inhaakmoment, maar wel een belangrijke. Deze dag valt ieder jaar eerder, en dat is zorgwekkend. Earth Overshoot Day is namelijk de dag waarop we de grondstoffen voor de rest van het jaar al uit de aarde hebben gehaald.  In een eerder gepubliceerd artikel vertellen we over de urgentie van een duurzaam productiesysteem. Hierop volgend bespreken we de opties om, als bedrijf in de maakindustrie, een bijdrage te leveren aan het vooruitschuiven   van de datum Earth Overshoot Day 2023. Des te meer reden om voor u als bedrijf nú te investeren in een duurzaam productiesysteem.

#MoveTheDate van Earth Overshoot Day
Tussen 1 januari en 12 april 2022 hebben we net zoveel grondstoffen gebruikt als de aarde in een heel jaar kan regenereren. Om Earth Overshoot Day 2023 later te laten plaatsvinden is in actie komen noodzakelijk. Wij kunnen u helpen om de ecologische footprint te verkleinen en uw bedrijf succesvol en toekomstbestendig te maken.

Wat is de oplossing?
Circulaire bedrijven zijn succesvol in de toekomst omdat ze door de voorspelbare vooruitzichten van klimaatverandering en beperkte hulpbronnen kunnen opereren. Recycling en renovatie zijn circulaire benaderingen die onze vraag naar nieuwe materialen verminderen. Dit wordt bereikt door producten aan het einde van hun levensduur te verwerken tot herbruikbare componenten of door de gebruiksduur te verlengen. Wat FMI ImProvia aan oplossingen biedt is onder andere:

  • Datamanagement

De brandstof van Artificial Intelligence of prestatieverbetering is data. Hoe meer data hoe betrouwbaarder de resultaten en hoe groter de effecten op winstgevendheid en efficiëntie.  Hiervoor moet de mogelijkheid worden opgebouwd om grote hoeveelheden data (Big Data) te kunnen verwerken en analyseren. FMI ImProvia helpt met het verzamelen, verwerken, analyseren en gebruiken van data voor prestatiemetingen, energiebesparingen, voorspellingen voor preventief onderhoud, productie uitval verlagen, product inspectie of artificial intelligence.

  • Inzet van Smart Solutions voor een duurzaam en efficiënter productiesysteem. 

Door het opzuigen van data uit processen, machines en sensoren en door menselijke intelligentie uit te breiden met machine-intelligentie realiseren we duurzame, continue verbeteringen in prestaties en veiligheid.

  • Cybersecurity

Met een toename in het verbinden van objecten en machines, het delen van data en het werken in de cloud, neemt ook het belang van Cybersecurity toe. De media staan tegenwoordig vol over hacks of inbreuken met ransomware, maar ook stille inbreuken (spy ware) zijn een wezenlijk gevaar. Goede cybersecurity is dus van vitaal belang voor de continuïteit van industriële systemen.

  • Industrial Sustainability.

Wij organiseren dat wat technisch nodig is om duurzaam te produceren. Hierbij gaan we uit van technologische efficiëntie. Door het gebruik van data kunnen we bijvoorbeeld de levensduur van productiesystemen verlengen, afval en uitval weer verwerken tot bruikbare grondstof of halffabricaat en een sluitende business case maken voor energiezuinige machines.

Vul de QuickScan in voor inzicht en gratis advies. Of neem contact met ons op.

Onze dienstverlening is er primair op gericht om de maakindustrie toekomstbestendig te maken. Dat wilt u toch ook? Met de QuickScan krijgt u direct inzicht in hoe uw organisatie er voor staat op het gebied van duurzaamheid.