Onderhoud bagagebeheersysteem Schiphol

Het bagagesysteem is een belangrijke factor in de performance van Schiphol op het gebied van bagageafhandeling. Al sinds 2014 verzorgt FMI ImProvia, onder regie van Compris, het bagage beheersysteem van Schiphol Airport.

  • FMI ImProvia
  • 2014

Een mooi project waarbij we onze systeemkennis goed kunnen inzetten om snelle en adequate bagageafhandeling te garanderen voor de reizigers.

Het digitaal uit- en inchecken van documenten (EDMS) en software behoren onder andere tot de taken van FMI ImProvia. Ook vragen van de serviceteams worden behandeld en draagt FMI ImProvia zorg voor het tijdig inplannen en uitvoeren van benodigde acties. Een andere belangrijke taak is de beveiliging van gegevens en de relaties tussen de configuratie items (CI’s) optimaliseren. Momenteel worden er meer dan 55.000 CI’s beheerd!

Jaarlijks verwerkt Amsterdam Airport Schiphol circa 48 miljoen stuks bagage door een ongelooflijk grote bagageruimte boven en onder de verdiepingen van de luchthaven. In de afgelopen tien jaar is het bagagesysteem sterk uitgebreid, waardoor de wens om een duidelijk overzicht te krijgen van het totale systeem is toegenomen. Sinds 2014 verzorgt FMI ImProvia, onder regie van Compris, de configuratie, versie en wijzigingsbeheer voor het bagageafhandelingssysteem van Schiphol Airport.

Onze activiteiten resulteren in een goed werkend bagageafhandelingssysteem, dat ervoor zorgt dat de bagage van de reizigers naar de juiste bestemming wordt vervoerd. In onderstaande video krijgt u een indruk van een bagageafhandelingsproces. Het is belangrijk dat alle systemen in perfecte staat verkeren en goed met elkaar zijn geïntegreerd om een perfecte bagageafhandeling te garanderen.